70% Tmavá čokoláda s quinoou a mákem

Poznejte jedinečnou kombinaci naší kvalitní tmavé Bean to Bar čokolády s mákem a bílou quinoou. Vzhledově se jedná o relativně nenápadnou čokoládu. Má však celou řadu vlastností, které stojí za pozornost. Jedná se totiž o velice zdravou čokoládu! Otevřete svojí mysl a vychutnejte si čokoládu, se kterou jste se jistě ještě nesetkali.

Můžeme doručit do:
22.11.2019
Skladem
Kód: 1131
95 Kč / ks
Kategorie: Dárky

Čokoláda s quinoou a mákem – jak chutná?

Bílá quinoa a mák chuťový profil čokolády nijak zásadně nemění. Její chuť je dost výrazná, takže v první chvíli tyto dva posypy působí jen jako zajímavé zpestření, které v čokoládě příjemně křupe. Když ale trochu odezní chuť kakaa, rozvine se specifická a známá chuť máku. Současně ucítíte jemnou a ne příliš výraznou chuť bílé quinoi. Její význam zde spočívá v něčem jiném. Díky ní totiž tuto čokoládu považujeme za zdravou.

Co je quinoa?

Je také známá pod názvem merlík čilský. Pochází z Jižní Ameriky, stejně jako kakaové boby Crillo (Peru), ze kterých jsme pro vás tuto čokoládu vyrobili. Tato rostlina připomíná obiloviny, avšak nepatří mezi ně (je to tzv. pseudoobilovina). Nemusíte mít však strach, lepek neobsahuje. Tato plodina byla uctívána jako "matka zrn" a nebylo tomu náhodou. Uznávána je zejména pro své nutriční hodnoty, protože má na rostlinu velmi vysoký obsah bílkovin. Je významným zdrojem minerálů jako je vápník, hořčík, zinek, měď a železo. Naleznete v ní i mnoho vitaminů, jako je vitamin C, vitamin E a zejména vitaminy ze skupiny B. Má antioxidační účinky a v neposlední řadě je bohatá na vlákninu, takže podporuje dobré trávení. Jedná se o nefalšovanou superpotravinu.
Některé z vás to překvapí, ale do čokolády ji dáváme v základní neupravené podobě. Možná jste zvyklí tuto surovinu před konzumací vařit. Nám ale dobře slouží jen tak, ve své přirozenosti, jelikož je krásně křupavá.

Mák a jeho vliv na zdraví

Všichni mák známe, ale málokdo ho opravdu ocení. V mnoha zemích je jeho pěstování zakázáno, jelikož je surovinou pro výrobu opia. Nicméně má v našich podmínkách své nezastupitelné místo. Česká republika je dokonce největším producentem máku na světě. Alespoň pokud jde o jeho zpracování coby potraviny. Stejně jako quinoa obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, zdraví prospěšných tuků (zejména velmi hodnotné kyseliny linolové), vitaminů ze skupiny B vitamin E. Mezi minerálními látkami v něm naleznete mangan, hoříčik, železo a fosfor. Ale to, co je na máku fascinující, je jeho obsah vápníku. Je mnohem vyšší než u mléčných výrobků. Zřejmě neexistuje potravina, která by vápníku obsahovala více.

Čokolády pro vás vyrábíme ručně

Tato malá čokoládová manufaktura dbá na kvalitu a poctivé suroviny. Pro tuto čokoládu využíváme kakaové boby vzácné odrůdy Criollo z Peru. Jedná se o 70% tmavou čokoládu bez jakékoliv chemie, náhražek, aditiv nebo lecitinů. Tato čokoláda obsahuje jen kakaové boby, kvalitní třtinový cukr, mák a quinou. A nic víc. 


SLOŽENÍ:
kakaové boby, třtinový cukr, quinoa bílá (2,38 %), mák modrý (2,38 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 70 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
63 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 1697 kJ / 405 kcal
Tuky 15,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 8,7 g
Sacharidy 58,4 g
z toho cukry 40,1 g
Bílkoviny 15,9 g
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Tabulka velikostí